Milí dálkoplazi či jiná zvěři (díl 2)!

krnov2015_pechyJANA PECHANOVÁ est arrivé !!!

Nejprve mi dovolte, abych vysvětlil nadpis článku.

Tak, jak milovníci vína vždy třetí čtvrtek v listopadu vítají nové víno sloganem „Le Beaujolais noveau est arrivé“, tak i pořadatelé Ceny Krnovska mohou po obdržených přihláškách použít drobný analog –„ Jana Pechanová est arrivé“. Skutečně – Janička se vrací po třech letech na místo činu, kde „spáchala“ (už před deseti lety) dosud platný český rekord na 5 km. A všichni přítomní budou v sobotu určitě zvědaví na to, s jakou formou Jana přichází. Doufáme, že to bude fazona parádní a stařičký krnovský bazén bude Janičce sloužit jako odrazový můstek v její snaze probojovat se už na 4. olympiádu!

A nyní k papírové práci. Obdrželi jsme přihlášky a provedli rozlosování do rozplaveb. Toto rozlosování bude snad vbrzku na dálkoplaveckých stránkách. 📄 Cena Krnovska 2015 - rozlosování Vše je celkem jasné a v pátek může vše propuknout.

Přesto mi dovolte několik neučesaných poznámek k tomu, co je před námi a co nás, doufám, nemine.

V Krnově se za předchozích 15 ročníků objevila na startu řada mistrů světa, Evropy či medailistů z těchto šampionátů, řada vítězů jednotlivých závodů světových pohárů, no prostě kupa skvělých plavců.

V tom 16. se nám kromě Janičky Pechanové představí Štuci Saša Studzinski s Daňou Serebennikovem – oba účastníci letošního MS v Kazani. Z našich nejlepších (a v součastnosti zdravých) se na startu představí naši repreštrekaři – Kozubek, Baumrt, Baloun, Ingeduld a Benešová, které si z vody pohlídá legenda našeho závodu a zároveň repretrenér Rosťa Vítek. Za domácí vystoupí Domča Geržová, letošní úspěšná bazénová reprezentantka, která si zase zkusí něco delšího.

Neodpustím si drobné upozornění – na start se v pátek postaví i tři pamětníci legendami opředeného prvního ročníku v roce 2000 (řada z dnešních mladých účastníků Ceny v tu dobu zvládala už první drobné životní pochody) – Radek Táborský, Saša Pup Mrůzek a Libor Smolka (Libor už po 14.)! Jenom prosím, nevěřte Táborákovi vše, co o prvním ročníku říká. Už je to stejně promlčené. Ale to, že na afterpárty, která se konala před závodem někdo snaživý přikryl budoucího vítěze Míšu Praka Práška cestovním kolem, aby se nenachladil, to pravda je.

Nesmíme ale zapomenout i na další přihlášené – vzhledem k aktuální formě řady účastníků Grand rozplavby se určitě budou třást zatím platné české rekordy, které jsou zároveň rekordy ceny Krnovska.

platné české rekordy na 5 km, vše zaplaváno v Krnově
muži 52:52,6 Svoboda Květoslav
st. dorostenci 53:22,1 Tobiáš Jakub
ml. dorostenci 54:12,0 Ingeduld Vít
ženy 57:02,0 Pechanová Jana
st. dorostenky 58:51,0 Černíková Kateřina
ml. dorostenky 1:01:32,7 Křemenová Hana

A ještě jedna tabulka, abyste si mohli udělat představu o tom, jak rychle se asi v Krnově poplave:

krnov2015_casy

A úplně na konec – jako každoročně představíme nejlepší plavce publiku na slavnostním nástupu. Vzhledem k tomu, že je nutné zajistit další chod krnovského plaveckého oddílu, budou ty nejlepší uvádět budoucí plavecké štiky z vlastního krnovského chovu. A věřte tomu – (a to se vracím k úvodní připomínce nového vína) – vypadá to, že Krnov bude mít dobré ročníky!!!

Čeká nás opravdové plavecké peklo – vroucí voda, vlnobití a šílené pecky – v podání skvělých českých a zahraničních plavců !!!

Takže – všichni přihlášení – přijeďte a plavte !!!

Zdař Bůh !

a ahoj v Krnově

A úplně na závěr:

Přijeďte si zaplavat Krnovskou pětku

s hvězdou světového dálkového plavání

Janičkou PECHANOVOU !!!

JANIČKA  EST  ARRIVÉ !!!

krnov2015_trikokrnov2015_hrnky